به گزارش همشهریآنلاین، «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، «کیت کلوگ»، ژنرال بازنشسته و وفادار خود را به عنوان فرستادهاش در روسیه و اوکراین، مسئول پایان دادن به جنگی خونین که در سال سوم خود به سر میبرد، معرفی کرد.
ترامپ همواره در طول کارزار انتخاباتی، خواست خود برای پایان دادن هرچه سریعتر به جنگ در اوکراین را بیان کرده است و به خود میبالد که سریعا بین «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «ولودیمیر زلنسکی» همتای اوکراینی خود میانجیگری خواهد کرد.
با این وجود، طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، منتقدان ترامپ هشدار دادهاند که او احتمالاً از کمکهای نظامی آمریکا برای تحت فشار گذاشتن کییف برای رسیدن به توافقی استفاده خواهد کرد که باعث میشود سرزمینهای تحت سلطه روسیه، برای همیشه به این کشور الحاق شده و اوکراین هرگز به ناتو (یکی از خطوط قرمز مسکو) نپیوندد.
ترامپ در بیانیهای در شبکههای اجتماعی نوشت: «بسیار خوشحالم که ژنرال کیت کلوگ را به عنوان دستیار رئیسجمهور و فرستاده ویژه در اوکراین و روسیه معرفی کردم. کیت یک حرفه برجسته نظامی و تجاری را رهبری کرده است. در اولین دولت من در نقش های بسیار حساس امنیت ملی خدمت کرده است.»
این کهنه سرباز ۸۰ ساله امنیت ملی آمریکایی در اوایل سال جاری مقالهای نوشت که در آن از واشنگتن خواست تا از کمک نظامی به عنوان ابزاری برای فشار برای مذاکرات صلح استفاده کند.
به اذعان خبرگزاری فرانسه، از شروع مناقشه اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، اوکراین تقریباً ۶۰ میلیارد دلار از واشنگتن برای نیروهای مسلح خود دریافت کرده است، اما با تسلط ترامپ بر کاخ سفید، حامیان اوکراین میترسند که این کمکها متوقف شود.
در مقاله تحقیقاتی کلوگ برای موسسه سیاست آمریکا اول ترامپ آمده است: «ایالات متحده به تسلیح اوکراین و تقویت دفاع خود ادامه خواهد داد تا اطمینان حاصل شود که روسیه هیچ پیشروی بیشتری نخواهد داشت و پس از آتشبس یا توافقنامه صلح، دیگر حمله نخواهد کرد».
با این حال، کمک های نظامی آمریکا در آینده نیازمند مشارکت اوکراین در مذاکرات صلح با روسیه است.
کلوگ در دوره اول ترامپ در چندین سمت، از جمله رئیس ستاد شورای امنیت ملی کاخ سفید و مشاور امنیت ملی مایک پنس، معاون رئیس جمهور وقت، خدمت کرد.
کلوگ در کنوانسیون جمهوری خواهان در ماه ژوئیه به صدای آمریکا گفت که گزینههای اوکراین «کاملاً واضح است».
او اظهار داشت: «اگر اوکراین نمیخواهد مذاکره کند، خوب است، اما پس از آن این واقعیت را بپذیرید که میتوانید خسارات زیادی در شهرهای خود داشته باشید و این واقعیت را بپذیرید که فرزندانتان را خواهند کشت، این واقعیت را بپذیرید که ۱۳۰ هزار کشته ندارید. شما ۲۳۰ الی ۲۵۰ هزار کشته خواهید داشت.»
اعلام گزینه ترامپ برای سفیر خود در اوکراین در حالی اعلام شد که دولت مستعفی «جو بایدن»، میزبان کنفرانسی خبری بود تا از اوکراین بخواهد با کاهش حداقل سن خدمت اجباری به ۱۸ سال نیروهای بیشتری را جذب کند.
یک مقام ارشد دولت به خبرنگاران گفت که اوکراین در مواجهه با دشمنی بسیار بزرگتر با سلاحهای پیشرفتهتر و با کاهش ذخایر داوطلبان، با بحران استخدام «وجودی» مواجه است.
این مقام که نخواست نامش فاش شود، گفت: «حقیقت ساده این است که اوکراین در حال حاضر سربازان کافی را بسیج یا آموزش نمیدهد تا تلفات خود را در میدان نبرد جبران کنند و در عین حال ارتش روسیه درحال رشد و گسترش است.»
در پی انتقادات شکل گرفته علیه بایدن و خواست او برای ادامه یافتن جنگ در اوکراین، «جان کربی»، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، بعداً تصریح کرد که کاخ سفید جریان عظیم کمکهای نظامی ایالات متحده به کییف را به تغییر سن خدمت اجباری مشروط نخواهد کرد.
او به خبرنگاران گفت: «ما قطعا به ارسال تسلیحات و تجهیزات به اوکراین ادامه خواهیم داد. ما می دانیم که این امر حیاتی است. اما در این مرحله نیروی انسانی نیز همینطور است.»
به گفته مقامات آمریکایی، زلنسکی در ماه آوریل فرمانی را امضا کرد که سن سربازی را از ۲۷ به ۲۵ سال کاهش داد، اما این اقدام به کاهش مزمن کمبود نیرو کمک نکرد.
نظر شما